Hvorfor gøre noget helt når man kan slippe med at gøre det halvt?

Mange mennesker i Danmark, unge som gamle, benytter sig ikke af andelsboliger. Dette kan måske skyldes at man ikke er så bekendt med konceptet som det kræver for at forstå det. At bo i en Andelsbolig vil sige at du betaler en form for indskud til den andelsforening du nu skulle ønske at flytte ind i, og det giver dig så en brugsret til at bo i en af foreningens boliger. Dette koncept findes overalt i Danmark, både i lejligheder i indre København, men også i de små byer, såsom et bofællesskab på landet i nærheden af Skanderborg eller Hørning.. Det er nemlig et smart nok koncept, hvis ikke man er helt klar til at knytte sig til de regler og restriktioner der er ved en ejerlejlighed. Det kan nemlig svært at finde ud af hvordan man vil bo. Der er mange fordele, men også mange ulemper ved at bo i en ejerlejlighed, og det er heller ikke at glemme at det kan være sværere at komme ud af en ejerlejlighed eller bolig, end det er at komme ud af en andelsbolig. For ikke at glemme at de penge du skal lægge i en ejerlejlighed som regel er en del større end hvad du skal lægge i en andelsbolig.

Lad dig ikke snyde af grammatikken

Man kan vel godt blive snydt af navnet på sådanne et koncept, altså andelsbolig. Når man hører dette ord, tænker de fleste at det må være noget med en andel af en bolig. Jovist det er det egentlig også, men hvad i alverden det er for en slags andel, det kan der være delte meninger om. Nogle vil måske tro at du får den ene halvdel af et hus, og så skal du leve side om side med en familie der har købt den anden andel. Nogle vil måske også tro at det er en form for aktiemarked du investerer i. det kan være at man skal lægge en håndfuld penge, afhængigt af størrelsen af din pengepung, og derved investerer i en andelsbolig, hvor du så kan følge med i om den stiger eller falder. Men frygt ej, en andelsbolig er egentlig bare en bolig der hører til en andelsforening, distribuerer deres egen forsamling af huse.

Du kan blive en del af fællesskabet

En anden ting der er ved disse andelsboliger er, at de som sagt er en del af en andelsforening. Dette kan medfører, hvis du er heldig måske, at der faktisk findes en form for fællesskab i den andelsforening du vælger at flytte ind i. det kan være du bor i en andelsbolig i en lille forsamling af andelsboliger i Skanderborg eller Hørning. Det er nemlig ikke udelukket at du vil finde et fællesskab med sommerfester og julefrokoster, der er parate til at tage godt i mod dig, og mon ikke der bor nogle andre børn et sted i foreningen som dine egne kan lege med. det er jo ikke uhørt at der bor børnefamilier i forstaden til Skanderborg Eller Hørning.

Skriv kommentar

Required fields are marked *. Your email address will not be published.